sobota 6. března 2010

Zápach z tlamy - Zubní kámen u psa


Nepříjemný zápach z tlamy bývá první známkou zubního onemocnění, kterého si majitelé psů všimnou. Důvodem bývá zubní kámen.

Postupně dochází k uvolňování zubů. Ztráta zubů spojená s bolestivostí a následně s problémem přijímání potravy, ovšem není to nejhorší, co může psa postihnout. U straších psů se přidávají onemocnění srdce((infekce se roznese do srdeční chlopně), ledvin a jater.


Proč jsou menší plemena náchylnější k zánětům dásní.

- Menší psi mají krátkou lebku, menší čelist a zuby nahuštěny blízko sebe.
- Malá plemena se dožívají vyššího věku, takže ve starším věku trpí zorvinutou paradontózou

Proto je důležité zaměřit se na zubní hygienu již v mládí.

Všude se dočtete, jak a proč je důležité čistit psovi zuby. Zde je velice důležité začít už u štěněte, protože jak se říká "Starého psa novým kouskům nenaučíš" a o čištění zubů u psa, to platí dvojnásob. Ikdyž jste nečistili pejskovi zuby již od štěněte, není ještě nic ztraceno.

De-Plaque

De-Plaque potlačuje zápach z tlamy, redukuje zubní kámen, odstraňuje zubní plak. Zlepšení nastává za 3 až 8 týdnů. Jak se De-Plaque aplikuje, na jakém principu funguje a jak ho dávkovat se dočtete zde.

Orozyme zubní gel

Aplikujete na dásně nebo přidáte do krmiva. Pro kočky se doporučuje dát trošku na tlapky a ony si ho už samy olížou. Gel rozrušuje existující zubní povlak a zabraňuje množení bakterií.Více informací zde.

Enzymetické dentální pamlsky

Žvýkáním dentálních pamlsků dochází k samovolnému otírání plaku z povrchu zubů a k osvěžení dechu. Nejlepší metodou je kombinace De-Plaque nebo Orozyme zubního gelu, které zubní plak a kámen změkčí a dentálních  pochoutek, které je pak pomohou lépe odstanit. Pejsek si pochutná a zabaví se kousáním a navíc je to prospěšné pro jeho zuby a dásně.
C.E.T. enzymatické pochoutky nebo Orozyme enzymatické plátky se dělají ve třech velikostech S, M a L.

Všechny produkty pro péči o zuby a dásně najdete zde: Péče o zuby a ústní dutinu




Související články:

Zubní plak a zubní kámen u psů a koček
Zápach z tlamy trápí 90% psů starších jednoho roku. Jak tomu předejít?
Víte jak čistit psovi zuby? - 4 základní kroky
Plaque Off Animal - Jak odstranit zubní plak a zubní kámen
Hyalutidin HC aktiv - účinná ochrana vašich kloubů
Proč Hyalutidin pomáhá při artróze zajistit bezbolestný pohyb? 

1 komentář:

  1. Já jsem až do nedávna vůbec nevěděla, že může být zubní kámen u psa . V létě jsme jeli s naším Bertem na očkování a veterinář mu kontroloval zuby a právě přišel na to, že má dost velký zubní kámen, tak teď čistíme zuby a uvidíme, jak to budeme dál řešit.

    OdpovědětVymazat